Актуелно 31.05.2024 12:43

Ако немаш пари за голем стан, имаш пари за голема монтажна куќа

Ако немаш пари за голем стан, имаш пари за голема монтажна куќа

Монтажните куќи стануваат сè попопуларен избор за живеење во Македонија, со нивната економичност и брзина на изградба кои привлекуваат сè повеќе купувачи.

За цена од околу 50.000 евра, може да се добие удобен дом од 100 метри квадратни, со сите современи удобности.

Процесот на изградба е изненадувачки брз – во рок од само три месеци купувачите можат да влезат во својот нов дом. Оваа ефикасност е резултат на прецизно планираните проекти и модерните технологии кои се користат во изградбата.

Скопјанецот Александар Маркоски, кој неодамна се одлучи за ваков чекор и изгради монтажна куќа во населбата Волково, сподели дека процесот бил изненадувачки едноставен.

„Мојата единствена обврска беше да ја подготвам основата, односно плочата. Оттаму, компанијата која ја изработуваше куќата се погрижи за сè останато. Беше неверојатно да гледам како мојот нов дом се издига за таков краток период”, изјави тој.

Со зголемената потреба за економично и брзо станбено решение, монтажните куќи се покажуваат како идеална опција.

Тие не само што нудат брзина и ефикасност во изградбата, туку исто така овозможуваат и флексибилност во дизајнот, што значи дека секој може да има дом според своите лични преференции.

Оваа трендовска промена во станбеното планирање се очекува да продолжи да расте, бидејќи сè повеќе луѓе ги препознаваат предностите на монтажните куќи во Македонија.

На оваа тема разговаравме и со вработен во компанија која е специјализирана токму за изработка на монтажни куќи.

„Како вработен во компанија која се занимава со изработка на монтажни куќи, можам да ви кажам дека нашиот процес на изработка е исклучително оптимизиран и ефикасен. Сè започнува со детален план и дизајн, каде што секој клиент има можност да ги изрази своите желби и потреби. Потоа, со помош на современи технологии и висококвалитетни материјали, ние градиме делови од куќата во контролирани фабрички услови, што овозможува висока прецизност и квалитет. Овие делови потоа се транспортираат до локацијата на клиентот и се монтираат со голема брзина, што значително ја намалува временската рамка за изградба во споредба со традиционалните методи“, објаснува мајсторот.

Цената на квадратен метар, додава тој, во моментов изнесува 530 евра, што е конкурентна цена која го одразува квалитетот и брзината на изработка.

„За куќа од 80 квадратни метри, вкупната цена би изнесувала околу 45.000 евра. Во оваа цена се вклучени сите трошоци – од планирањето и дизајнот, преку изработката на деловите, па сè до завршната монтажа на куќата. Клиентите не треба да се грижат за ништо. Нашиот тим се грижи за сè, обезбедувајќи целосна услуга од почеток до крај. Ние сме тука да ви помогнеме да ја остварите вашата визија за совршен дом, без стрес и без непредвидени трошоци. Со нас, вашиот нов дом може да стане реалност на едноставен и ефикасен начин“, вели нашиот соговорник.