Економија 06.06.2018 09:20

Албанија личи на кондом, Македонија мозок, Хрватска на змеј

Албанија личи на кондом, Македонија мозок, Хрватска на змеј

На некоја исклучително креативна личност и паднало на памет дека Албанија личи на кондом, Хрватска личи на змеј, Србија на диносаурис, Босна и Херцеговина личи на вселенски број, Норвешка на сперматозоид, а Македонија на мозок. Секако асоцијациите се субјективна работа и секому може поинаку да му изгледаат.

Кога убаво ќе ги погледнете контурите на европските земји ќе забележите дека тие потсетуваат на некое животно, предмет или на нешто трето.

На пример, Италија сите ја визуелизираат како чизма. Но, и другите држави може да ни заличат на нешто ако подобро се загледаме.