Актуелно 10.10.2019 09:38

Америка и понатаму глобален лидер во иновациите

Америка и понатаму глобален лидер во иновациите

Соединетите држави и понатаму се топ  дестинација за инвестирање или отворање нови компании, според Share America

Според порталот „Share America“, при составувањето на списокот биле земени во предвид 80 индикатори.

Print

Овие индикатори вклучуваат пристап до квалификувана работна сила, високо-технолошка инфраструктура и кредити, силни закони за интелектуална сопственост кои им овозможуваат на претприемачите и изумителите да ги поседуваат своите идеи и имаат ексклузивно право да ги користат за да заработат пари.

На списокот се наоѓаат 129 економии, при што Швајцарија, Шведска и Холандија предничат во Европа.