Економија 14.06.2018 15:04

АСИПИРМ учествува на саем за ИКТ индустрија кој се одржува во Келн

АСИПИРМ учествува на саем за ИКТ индустрија кој се одржува во Келн

Оваа година во периодот од 12 ти до 14ти Јуни,2018та година АСИПИРМ учествува на саем за ИКТ индустрија кој се одржува во Келн, Германија – АngaCom Exhibition and Conference 2018.

За време на оваа саемска манифестација претставници на Агенцијата ке  презентираат за можностите кои ги нуди домашната ИКТ индустрија воедно промовирајки ја поволната бизнис клима за потенцијалните инвеститори.

Ангаком е водечки европски бизнис настан кој оваа година учествуваат над 500 компании изложувачи од 40 различни земји и за време на истиот има преку 19.000 посетители од 80 различни земји.

Претставниците на АСИПИРМ заедно со директорот на АСИПИРМ Г-дин Вулнет Адеми остварија голем број на контакти за време на состаноците и како резултат на ова се очекува наскоро неколку компании од оваа област да ја посетат земјата, од кои една компанија од Швајцарија е во сериозни преговори со цел финализирање на одлуката за инвестирање.
Во склоп на националниот излагачки простор беше обезбеден простор за оддржување на б2б средби и конкретни состаноци на домашни компании компании со цел склучув