Актуелно 07.12.2018 16:10

АВТОПАТОТ СКОПЈЕ-ПРИШТИНА ЗАТВОРЕН ЗА СООБРАЌАЈ ДЕНЕС И УТРЕ

АВТОПАТОТ СКОПЈЕ-ПРИШТИНА ЗАТВОРЕН ЗА СООБРАЌАЈ ДЕНЕС И УТРЕ

Магистралниот пат од Качаник до Генерал Јанковиќ, односно до граничниот премин Блаце меѓу Косово и Македонија денеска и утре ќе биде затворен за сообраќај поради градежни активности на автопатот „Арбен Џафери“ што ги поврзува Приштина и Скопје.

Министерството за инфраструктура на Косово информира дека патот што ги поврзува Приштина и Скопје денеска ќе биде затворен од 9 до 12 и од 14 до 17 часот, а утре од 9 до 17 часот.