Некатегоризирано 12.06.2018 12:22

Баланс помеѓу две работни места

Баланс помеѓу две работни места

Втората работа е спасител за многу луѓе, особено млади професионалци кои не можат да најдат вработување со полно работно време или се недоволно платени.

Дополнителен приход од втора работа може да ви помогне да заштедите пари за пензионирање, да ги исплатите студентските кредити и да ја зголемите вашата штедна книшка. Исто така, заштитува од ризик од губење на вашиот примарен извор на приход. Ако изгубите една од двете работни места, сепак ќе имате дел од вашиот приход за да го поминете месецот.

Некои луѓе работат на две работни места по избор, како веб-развивач со полно работно време, кој, исто така, заминува како инструктор за кодирање за да и помогне на заедницата. Други може да ги откријат дека примаерните работни места здодевни или неисполнети, па затоа бараат начини да се забавуваат додека заработуваат.

Сепак, во повеќето случаи, главните мотиватори се недостигот од полно работно време и ниски плати.

Затоа што кога не можете да платите кирија или повеќе не можете да ги намалите трошоците, второто работно место може да ве придвижи кон финансиска стабилност. Дури и ако сте лоши во буџетотирањето и не можете да престанете да ги користите вашите кредитни картички, бидејќи вашата плата не е доволна, барем можете да добиете втора работа.

Билансот е важен. Работа од 100 часа неделно е претерано, но жонглирањето на две работни места од 60 до 70 часа неделно нема да те убие. Додека вие мудро ги управувате вашето време и обврски, тоа е тоа.