Економија 18.04.2018 12:46

Белгиска компанија наскоро ќе почне со производство на ролетни во Зрењанин

Белгиска компанија наскоро ќе почне со производство на ролетни во Зрењанин

T4B (Талент за ролетни), член на белгиската семејна компанија “Копахом”, наскоро ќе започне со производство на ролетни и декорации на прозорци во Зрењанин.

Белгијците ќе работат во индустриската зона Ека-Југоисточна, во рамките на слободната зона, во изнајмен објект, а најавено е дека Т4Б ќе вработи помеѓу 180 и 200 луѓе. Одреден број на вработени веќе се вработени и во моментов се на обука.

Како што претходно беше најавено, директорот на компанијата за Србија, Роел Елфринг, планира да изгради сопствена фабрика за која веќе е резервирано земјиште. Оваа информација ја потврди и Граѓанската администрација на Зрењанин.

T4B е член на белгиската семејна компанија “Copahome”, која постои повеќе од 30 години. Нивните главни пазари се Белгија, Франција и Холандија, а се занимаваат со производство на сите видови ролетни, ролетни и декорација на прозорци.