Економија 04.07.2024 08:35

Биткоинот падна за 4,14 отсто на 55.929 евра, итриумот за 4,22 отсто на 3.067 евра

Биткоинот падна за 4,14 отсто на 55.929 евра, итриумот за 4,22 отсто на 3.067 евра

Вчера во 15:15 часот, Биткоинот падна за 4,14 проценти на 55.929,15 евра на најголемата светска берза за криптовалути Binance.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 24,23 милијарди евра.

Индексот на Fear and Greed Index, поврзан со биткоинот денес е на ниво од 50 во категоријата „неутралност“, што сугерира дека инвеститорите се претпазливи во проценка на понатамошниот раст на биткоинот.

Вредноста на итриумот (ETH) падна за 4,22 отсто на 3.067,17 евра, а вредноста на Binance Coin (BNB) за 4,06 отсто на 517,03 евра, пренесува Танјуг.

Криптовалутите BNX, BETA и OMNI моментално бележат најголем раст.