Мозаик 17.04.2018 13:14

БМВ отвори центар за развој на самоуправувачки автомобили

БМВ отвори центар за развој на самоуправувачки автомобили

BMW Group го прославува официјалното отворање на автономниот камп за возење во Unterschleissheim, во близина на Минхен, што претставува голем чекор напред во систематскиот развој на целосно автоматизиран возен систем.

Во текот на изминатите години, BMW Group ги покажа основните услови неопходни за автоматско, целосно автоматизирано и на крајот автономно возење на различни настани. BMW Group работи со партнери на индивидуализира технологија платформа која обезбедува стабилен и сигурен автоматски диск, а сега ќе се развива во новиот БМВ кампус за автономно возење.

Новиот кампус нуди 23.000 квадратни метри канцелариски простор со простор за 1.800 вработени и капацитет за 500 возила.