Мозаик 16.05.2018 10:21

Браќата Винклевос добија дозвола за тргување со Биткоин во Њујорк

Браќата Винклевос добија дозвола за тргување со Биткоин во Њујорк

Близнаците финансиери Камерон и Тајлер Винклевос добија дозвола од државата Њујорк да тргуваат со Биткоин, како и со нивната крипто валута Зикеш.
Браќата Винклевос, најдобро познати по неуспешната тужба против Мајк Закерберг кого го обвинија дека ја украл идејата за Фејсбук од нив, се обидуваа да ја промовираат новата крипто валута Зикеш во повеќе делови на САД. Државата Њујорк е првата која што им издаде дозвола.