Економија 19.10.2018 18:59

Цените на нафтата вчера паднаа на најниско ниво за период од месец дена

Цените на нафтата вчера паднаа на најниско ниво за период од месец дена

Цените на нафтата вчера паднаа на најниско ниво за период од месец дена.

За 1,6% паднаа цените на фјучерсите на нафтата во Њујорк, и тоа е најниско ниво од 18 септември.

Американската лесна нафта WTI падна за 98 центи, на 68,77 долари за барел.

Нафтата “brent” падна за 1.26% на 78,79 долари за барел на лондонската берза.

За 6,49 милиони барели минатата недела се зголемија залихите на нафта во САД.