Мозаик 04.10.2018 16:29

Цитати кои ќе ви помогнат да го разберете успехот

Цитати кои ќе ви помогнат да го разберете успехот

Што е успех? Постојат многу дефиниции, но во едно се сложуваме сите: Успехот доаѓа само преку истрајноста и покрај неуспесите.
Овие цитати ќе ве инспирираат да успеете наспроти сите неуспеси, повлекувања и пречки.

1. “Успехот не е конечен, неуспехот не е фатален: Храброста е она што е најважно.”

— Winston S. Churchill

2. “Подобро да не успеете во својата оригиналност околку да успеете имитирајќи некого.”

— Herman Melville

3. “Патот кон успехот и патот кон неуспехот се речиси идентични.”

— Colin R. Davis

4. “Можностите не се случуваат. Вие ги креирате.”
— Chris Grosser

5. “Не се плашете да се откажете од доброто за да го постигнете најдоброто.”

–John D. Rockefeller

6. “Сфатив дека колку повеќе се трудам и работам, толку повеќе имам среќа.”

— Thomas Jefferson

7. “Постојат два типа на луѓе кои ќе ви кажат дека не можете да го промените светот: оние кои се плашат да се обидат и оние кои се плашат дека ќе успеете.”

— Ray Goforth

8. “Не се труди да бидеш успешен човек. Потруди се да бидеш ценет.”
— Albert Einstein

9. “Престани да се насочуваш кон парите и почни да ја следиш својата страст.”
— Tony Hsieh

10. “Успех е да наидуваш на неуспеси без да го изгубиш ентузијазмот да продолжиш.”

— Winston Churchill