Финансии 04.11.2018 19:08

Даваат 3.500 евра за работа на Алпите

Даваат 3.500 евра за работа на Алпите

Австријците имаат потреба од хрватските работници.

Тие бараат келнери, готвачи, масери, козметичари, а платите се до 3.500 евра.

Има и други поволности, како што се храна, сместување и 13 или 14 плата.

Оние кои добро го познаваат германскиот јазик, можат да добијат работа во хотел со 4 или 5 ѕвездички.

Иако Хрватите немаат пристап до австрискиот пазар, до јануари 2020 година, сепак работни дозволи се издаваат доста брзо.