Актуелно 16.05.2018 10:24

Децата од социјални семејства нема да плаќаат за болничко лекување

Децата од социјални семејства нема да плаќаат за болничко лекување

 

Владата на денешната седница ја донесе програмата за измени и дополнувања на програмата за обезбедување средства за болничко лекување без наплата на учество (партиципација) којашто покрај пензионерите ќе ги опфати и лица до 18-годишна возраст на семејства корисници на социјална парична помош во Република Македонија за 2018 година.

Од владината прес-служба за инфрмирање соопштија дека министрите ги усвоиле конечните извештаи за извршената ревизија на финансиското работење за 2016 година на јавната здравствена установа Институт за јавно здравје и Институт за медицина на трудот.

Владата, како што се наведува, ги испратила двата ревизорски извештаи до Основното јавно обвинителство.