Актуелно 12.10.2018 19:10

Десет гласа „за“ и седум „против“: Усвоен предлогот за пристапување кон измени на Уставот

Десет гласа „за“ и седум „против“: Усвоен предлогот за пристапување кон измени на Уставот

Беа донесени заклучоци за пристапување кон уставни измени и Владата во рок од 15 дена да изготви нацрт-аманадмани и да ги достави до Парламентот.

Отатко заврши претресот по предлогот, претседателот на Собранието Талат Џафери објасни дека за да се пристапи кон изменување на Уставот на седницата која треба да се одржи в понеделник ќе биде неопходно двотретинскло мнозинство на гласови.