Живот 03.04.2021 11:28

Докторката Билјана Николова доби суспензија: Ги допирала пациентите, па ги терала на се*с

Докторката Билјана Николова доби суспензија: Ги допирала пациентите, па ги терала на се*с

Лекарката на пациентите им нудела се*с, медицински совети и резултати од крвна слика преку Фејсбук.

Билјана Николова Траск е докторка од Броукен Хил во Австралија, која на своите пациенти им нудела сек*уални односи после прегледот на нивните гениталии.

Таа еден од своите многу пациенти прво го пипкала по гениталиите, а потоа му понудила се*с. Пациентот се согласил, па имале се*с на нејзиното работно место.

Клопчето почнало да се размотува во 2015 година, кога неверството го открила неговата сопруга, а набрзо многу мажи се јавиле како жртви на оваа докторка.

Оваа лекарка на општа пракса поради непрофесионално однесување е суспендирана три месеци. Како што се наведува во медиумите, таа била во тесен, личен однос со пациентите, на кои им нудела се*с, медицински совети и резултати од крвна слика преку Фејсбук.

После три месеци суспензија таа морала да заврши курс за медицинска етика на сопствен трошок и да стекне практично искуство кај професионален ментор во траење од 18 месеци.