Живот 25.06.2024 08:42

Една опција на мрежата „Х“ повеќе нема да биде бесплатна!

Една опција на мрежата „Х“ повеќе нема да биде бесплатна!

Иако емотивирањето на содржини во живо на сите социјални мрежи е бесплатно, „Х“ се одлучи за малку поинаква опција – да ја наплаќа.

Преносот во живо наскоро ќе биде само претплата на X, што ќе ја направи единствената социјална мрежа што наплаќа за функцијата.

Тоа е функција која е бесплатна со години на Facebook, Instagram, YouTube и TikTok.

– Наскоро, само претплатниците на Premium ќе можат да проследуваат содржина во живо на X. За да продолжите да ја користите таа функција, надградете ја вашата сметка на Premium – објавија од X и поттикнаа голем број коментари од незадоволни корисници.

X не даде објаснување за оваа промена.

Социјалната мрежа, исто така, во минатото користеше дополнителни функции, како што се уредување објави, пишување подолги текстови и доводи без реклами, за да ги привлече корисниците кон своите претплатни пакети.

Но, досега тие не ги преместиле постоечките, бесплатни и широко достапни функции во нивниот претплатен пакет, што може да укаже дека наскоро ќе има уште такви случаи.