Живот 31.08.2018 12:37

Еве како да го решите проблемот со несоницата

Еве како да го решите проблемот со несоницата

Ви претставуваме два ефикасни совети за тоа како да го пребродите проблемот со несоница.

Прво – ако сте се разбудиле со идеја која претстојниот ден треба да ја претворите во реалност, запишете ја на лист хартија. Тоа ќе ви помогне полесно и побргу да продолжите да спиете.

Второ – ако лежите повеќе од 15 минут, и не можете повторно да заспиете, станете од креветот и почнете да правите нешто што го сметате за смирувачко, нешто што ве опушта. Настрана од телевизорот и компјутерските игри. Зафатете се со нешто попријатно – и за психата и за моториката. На пример – сложувалка.