Економија 08.07.2024 07:38

Еврото падна поради изборите во Франција

Еврото падна поради изборите во Франција

Еврото паѓа откако излезните анкети за последниот круг од француските парламентарни избори покажаа дека парламентот е во ќорсокак, а најмногу пратенички места најверојатно ќе освои левичарската коалиција Нов народен фронт.

Европската единствена валута последен пат беше намалена за 0,2% на 1,081 долари, иако обемот на тргување остана тенок бидејќи почетокот на тргувањето во Азија штотуку започна.