Економија 20.04.2018 13:31

Фондацијата на Џорџ Сорос „Отворено општество“ ќе зтавори едно претставништво

Фондацијата на Џорџ Сорос „Отворено општество“ ќе зтавори едно претставништво

 

Фондацијата на Џорџ Сорос „Отворено општество“ ќе го зтавори своето претставништво во Будимпешта, а канцеларијата за активностите за Источна Европа ќе ја премести во Берлин, објави австрискиот весник „Пресе“

Унгарската интернет страница „444“ објави дека Канцеларијата на Фондацијата за отворено општество ќе биде затворена на 31 август и ќе биде преместена прво во Виена, па потоа во Берлин.

Засега немаофицијална потврда ниту од Фондацијата, ниту од унгарските власти.