Живот 03.07.2024 08:15

Google Maps добива сериозно кул функција

Google Maps добива сериозно кул функција

Според новиот патент, Google Maps наскоро ќе им овозможи на корисниците да се координираат со повеќе возачи во исто време. Се верува дека новата функција многу ќе го олесни патувањето кога во неа се вклучени неколку автомобили.

Документот објавен на Твитер ја опишува новата функција како нешто што ќе им овозможи на повеќе возачи да користат дестинациска навигација во исто време. Тоа секако е корисно во ситуации кога луѓето се среќаваат на одредено место додека доаѓаат од различни локации.

Во моментов, навигацијата е прилично лесна за поединци, ако патувате во група, со посебни возила кои доаѓаат од различни локации, работите стануваат малку покомплицирани – токму тоа Google сака да го поправи со новата функција.