Актуелно 24.07.2020 11:18

Хакирани веб страната и службените мејлови на Министерството за здравство

Хакирани веб страната и службените мејлови на Министерството за здравство

Министерството за здравство информира дека е хакирана и, во моментов, не функционира веб-страницата на ресорното министерство. Не функционираат ниту службените мејлови на вработените во институцијата.

Од Министерството истакнуваат дека во моментов се истражува што точно се случило, како и за колку време ќе се реши проблемот за што дополнително ќе информираат.