Актуелно 24.05.2018 16:09

Хари Костов се стекна со нови акции од Комерцијална банка

Хари Костов се стекна со нови акции од Комерцијална банка

Комерцијална банка АД Скопје ја известува јавноста преку соопштение на Македонска берза дека г-н Хари Костов, Главен извршен директор и Претседател на Управниот одбор, се стекна со 800 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.

Со оваа нова инвестиција од 800 акции, како и претходната од 1.200 купени акции од Банката со која раководи, г-н Хари Костов се повеќе го зголемува својот акционерски капитал во Комерцијална банка АД Скопје, каде што вкупниот број на акции во моментов изнесува 2.279.067 обични акции со право на глас, а вредноста на една акција изнесува 4.300,00 денари.