Финансии 16.05.2018 10:25

Имајте помали бизнис долгови

Имајте помали бизнис долгови

Бизнис долговите се последица од многу фактори, вклучувајќи клиенти кои не плаќаат, кредити, опрема. Справувањето со долговите го спречува развојот на компанијата. Прочитајте неколку корисни совети кои ќе ви помогнат да ги намалите долговите кон другите фирми.

Преговарајте

Преговарајте со добавувачите да добиете пониска и поповолна цена. Избегнувајте купување на дополнителна опрема, не земајте кредит ако не ви е навистина потребен.

Колку помалку тоа подобро

Ако веќе се позајмите пари, тогаш имајте на ум дека каматата ќе го продлабочи вашиот долг.

Внимателно со закупот на просторот во кој работите

Ако изнајмувате простор за работа, бидете скромни. Не вложувајте во просторот , освен ако не е нешто неопходно.

Намирите ги долговите пред да влезете во нови

Кога ќе ги намирите долговите не размислувајте веднаш за нови вложувања. Пробајте да ги минимализирате трошоците и да почнете од  нула.