Актуелно 16.10.2018 23:27

Јакимовски: Народот на 30-ти септември ја делегитимираше владата на Заев

Јакимовски: Народот на 30-ти септември ја делегитимираше владата на Заев

Стевчо Јакимовски, претседателот на ГРОМ во емисијата Отворено вели дека владата на СДСМ и Зоран Заев е целосно фијаско за граѓаните на Република Македонија. Според него процесот на делегитимација на владата на СДСМ започнал на 30 –ти септември кога и покрај сите нерегуларности и неправилности, со полнење на кутии и со закани и уцени, референдумот пропаднал.

Со секој ден, секоја секунда додека на чело на владата е Зоран Заев, зијан е овој народ. Гледајте во економијата што се случува, гледајте 90 милиони евра не реализирале капитални инвестиции. Значи станува збор за тотално фијаско од кој и аспект и да гледате, вели Јакимовски.

Јакимовски смета дека на граѓаните им станало повеќе од јасно зошто Зоран Заев бил донесен во Република Македонија.

Сега дали му е јасно на народот зошто Зоран Заев насила е донесен во Република Македонија За да голтнем тиранска платформа, за да голтнеме Договор со Бугарија и за да голтнеме Договор со Грција и тој нема каде, он знае дека после ова тешко му се пишува ако не го помине во Република Македонија, нагласи Јакимовски.