Финансии 17.07.2018 13:49

К-15 годинава ќе изнесува 14.090 денари: Очекувајте пари на сметките

К-15 годинава ќе изнесува 14.090 денари: Очекувајте пари на сметките

Вработените во приватниот сектор, до крајот на годината ќе добијат регрес за годишен одмор попознат како К-15 во износ од минимални 9.610 денари.

Според податоците за движењето на нето/бруто платата по вработен, К-15 за оваа година ќе се движи од 9.610 денари (40 отсто од износот на просечната нето плата во последните три месеци) до 14.090 денари (40 отсто од износот на просечната бруто плата во последните три месеци).