Економија 10.01.2019 15:24

Како да се решите од замрзнатите скали и патеки пред вашиот дом

Како да се решите од замрзнатите скали и патеки пред вашиот дом

За да ги “решите” на подолгорочно замрзнатите скалила и пешачки патеки пред вашиот дом, измешајте 1 лажица детергент за миење садови, 1 лажица 70% алкохол и литар и половина топла вода.

Растворот истурете го врз замрнатите површини, поливајќи насекаде каде што е замрзнато.

Скалите и патеката нема повторно да замрзнат, барем не во догледно време.