Банкарство 07.06.2024 09:52

Кој сѐ е член на Надзорниот одбор на Комерцијална банка

Кој сѐ е член на Надзорниот одбор на Комерцијална банка

Комерцијална банка АД Скопје периодов е во фокусот на јавноста поради интересот за нејзината акција и изборот на менаџментот. Деновиве за претседател на Надзорниот одбор (НО) беше избрана професорката Александра Максимовска-Стојкова, а за нејзин заменик, Ванчо Чифлиганец, управител на Адора Инженеринг ДООЕЛ, која е најголем акционер во Банката.

Друг член на НО на Банката, Фатмир Етеми, сопственикот на ЗСФ КОМ ДООЕЛ пак деновиве купи нови 84 акции на Банката.

Освен нив други членови на НО се Сашо Наумоски, главен извршен директор на Витаминка АД Прилеп, Горан Антевски, управителот на Раде Кончар ТЕП Скопје, Ивана Милковска Симева – член, и Петар Теговски – независен член.