Актуелно 19.03.2019 23:09

Куќен притвор за Стевчо Јакимовски поради здравствени причини

Куќен притвор за Стевчо Јакимовски поради здравствени причини

Одреден е куќен притвор за поранешниот градоначалник на Карпош Стевчо Јакимовски.

Обвинителството за организиран криминал бараше притвор, но поради задравствени причини му е одредена поблага мерка односно куќен притвор.

Јакимовски девет часа беше во Кривичнито суд заедно со уште негови двајца соработници вработени во општината, сите осомничени дека ја злоупотребиле службената положба.