Актуелно 29.05.2024 10:18

Мал пад на вредноста на потрошувачката кошница, еве колку изнесува сега

Мал пад на вредноста на потрошувачката кошница, еве колку изнесува сега

Вредноста на синдикалната минимална кошница за месец мај 2024 година изнесува 60 090,00 денари, информираат денеска од ССМ.

Споредена со вредноста на синдикалната минимална кошница за месец април годинава која изнесува 60 212,00 денари е намалена за 122,00 денари.

Како што додаваат од ССМ, со изнајмен стан од 60 квадрати за месец април изнесува 75 465,00 денари.