Актуелно 09.11.2018 21:07

Мицкоски: Кога ќе дојдеме на власт ќе ги вратиме ниските даноци

Мицкоски: Кога ќе дојдеме на власт ќе ги вратиме ниските даноци

Единствен кој што може да биде погоден во овој случај ќе биде државниот буџет и ја користам оваа прилика и во вашата емисија да кажам дека веднаш ВМРО-ДПМНЕ кое ќе победи на следните парламентарни избори ќе го врати повторно рамниот данок, односно ќе ја напушти оваа пракса која што сега ја воведува Владата на СДСМ и Зоран Заев, образложи претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски при гостување на емисијата „Отворено“ на ТВ Алфа.

-Што се однесува до граѓаните мора да кажеме дека ВМРО-ДПМНЕ како народна партија и како чувар на 4-те свети букви ВМРО секогаш во минатото и така во иднината ќе биде партија која што во исклучителна мерка ќе ги штити интересите на граѓаните и во рамките на тоа ќе практикува такви политики, додаде Мицкоски.