Актуелно 24.10.2018 14:10

Момировски: Новата коалиција меѓу Зоран, Вице и Мијалков не е шега туку сериозно бреме од кое се ослободи опозицијата а со кое се стекна СДСМ

Момировски: Новата коалиција меѓу Зоран, Вице и Мијалков не е шега туку сериозно бреме од кое се ослободи опозицијата а со кое се стекна СДСМ

„Неискусниот“ Мицкоски веќе не е чувар на тронот, привезок на Груевски и инсталација на Мијалков, а „малиот“ Николовски сепак не бил „младо момче што допрва треба да учи вистинска политика“ за каков го гледаа дел од луѓето блиски на власта. Променетата оценка за лидерот на опозицијата која сега гласи „Сепак Мицкоски имал муда и мудрост да се откачи од најголемиот баласт на неговата партија“ најдобро покажува што се случи завчера во седиштето на ВМРО – ДПМНЕ.

Целата колумна на Горан Момировски прочитајте ја на ЕКСПРЕС.мк, ТУКА.