Актуелно,Мозаик 11.03.2019 12:47

На Гинекологија се роди најголемото бебе во Македонија

На Гинекологија се роди најголемото бебе во Македонија

На скопската Клиника за гинекологија и акушерство во изминатиот месец се родило најголемото бебе во државата. Здравото машко бебе е тешко 5.700 грама и долго 55 сантиметри. Бебето се родило по природен пат.

Просечната тежина на бебињата при породување е меѓу 3.000 и 4.000 грама.