Живот 04.07.2018 10:43

Најдивиот град се наоѓа во Европа

Најдивиот град се наоѓа во Европа

Се навикнавме на избор на најубав, најбогат, најскап, најгостопримлив, но досега немало листа на најдиви градови во светот.

Под поимот „диви“ се подразбира град во кој луѓето водат необичен живот, едвај се воздржуваат од уживање од кој било вид. Сајтот MoveHub го изучуваше ноќниот живот на 112 градови ширум светот, а важен извор на податоци биле Yelp и TripAvisor.

Оваа титула му припадна на Манчестер во Англија. Ако никогаш не се биле во овој град тогаш навистина ќе ви биде многу тешко да ја разберете оваа титула.

За оние кои не биле: градот е преполн (но без претерување), првокласни ноќни клубови, а воедно е и зачетник на рејв културата во деведесеттите. Всушност, градот е победник и во уште една категорија, односно во употребата на канабис.

Постојат дури 818 клубови на 100 илјади жители, а се консумира 2,3 тони канабис на 100 илјади жители секоја година.

Следни на листата се Вашингтон, Мајама, Сиетл, Сан Франциско, Лидс, Денвер, Бостон, Париз и Лион.