Живот 12.01.2019 00:06

Направете детокс оброк со само две состојки

Направете детокс оброк со само две состојки

За полесно да се ослободите од акумулираните масти за време на празниците, можете да го пробате овој моќен детокс оброк.

Неопходни состојки: суви смокви и јаболков оцет

Направете го оброкот во вечерните часови, а пијте го наутро. Земете три суви смокви и добро избоцкајте ги со чепкалки од сите страни, а потоа ставете ги во стаклена чинија во која ќе ставите 2 децилитри јаболков оцет.

Нека стојат преку ноќ и наутро изедете ги смоквите. Не го фрлајте остатокот од оцетот туку следната ноќ во истиот оцет повторно ставете смокви подготвени на ист начина.

Тие 2 децилитра оцет користете ги 7 дена, голем дел од него ќе го впијат смоквите. Осмиот ден, земете 2 децилитри оцет и повторете ја постапката уште една недела.