Живот 30.01.2019 14:59

Неколку добро платени работни места со скратено работно време

Неколку добро платени работни места со скратено работно време

Живот значи да се живее. Постојат добар број на работни места со скратено работно време каде што се плаќа доволно за да се живее удобно и да се има некое екстра време за всушност уживате во себе.

Овие работни места бараат еден тон вештини и ќе треба да знаете нешто повеќе пред да започнете да ги работите. Не дека нема да работите напорно, туку само ќе имате повеќе време да уживате во плодовите на вашиот труд.

10те работни позиции со скратено работно време, кои често се платени многу повеќе од минималната плата се:

 Тутор
Туторите можат да работат физички или на интернет. Онлајн туторите обично заработуваат помалку, но работата е пофлексибилна, бидејќи можат да работат од дома. 

Приватен фитнес инструктор
Можете да добиете пилатес или јога лиценца и да давате приватни часови од удобноста на вашиот дом. Може да се наплаќаат на час или повеќе, во зависност од вашето искуство и толку, колку што вашите клиенти се подготвени да платат.

Фриленс писател
Во зависност од видот на статиите што ги пишувате (должина, тема, итн) и компанијата за која работите, може да се наплаќаат. Повеќето писатели на почеток заработуваат помалку, но тек на времето и поголемото искуство наплаќаат повеќе.

Фриленс графички дизајнер
Можеби пишување не ви иде, но графичкиот дизајн да. Тогаш понудете се да сработите некој дизајн како фриленсер.

Терапевт за масажа
Масажа терапевтите наплаќаат од час во зависност од искуството и дали тие работат за себе или во бањата или салон.

Животен тренер
Животен тренер им помага на другите со одлуки поврзани со кариера или личен живот. Како психолози, тие се еден од најдобрите професии со скратено работно време.