Актуелно 24.07.2018 13:39

НетПрес ексклузивно дознава: Убиецот на Мартин Нешковски пуштен од затвор

НетПрес ексклузивно дознава: Убиецот на Мартин Нешковски пуштен од затвор

Убиецот на Мартин Нешковски, специјалецот Игор Спасов кој во 2012 година беше осуден на казна затвор од 14 години излегол од затворот во Идризово и во моментов се наоѓа во својот дом во Штип, дознава НетПрес.

По само 6 години затвор за убиството на Мартин Нешковски Спасов е пуштен од затвор под неразбирливо образложение дека има потреба од домашно лекување. Засега официјалните институции се недостапни за понатамошни објаснувања во врска со овој случај. Нејасно е зошто доколку имало потреба од лекување не се користи арестанското медицинско оделение туку Спасов веќе се наоѓа во својот дом во Штип.

Инаку, Игор Спасов минатата година оствари и средба и се ракуваше со премиерот Зоран Заев, кој го посети затворот Идризово. Во меѓувреме Владата донесе и одлука за амнестија, со која повеќе од 800 осудени криминалци и сторители на кривични дела добија едлумно или целосно ослободување од затворските казни.Како што е веќе познато во јавноста, СДСМ и и припадниците на т.н. Шарена револуција протестираа постојано во изминатите години за случајот Нешковски и бараа правна разрешница, завршува текстот на НетПрес.