Мозаик 29.10.2018 13:32

Нов начин на доставување храна

Нов начин на доставување храна

Имено, храната сега се доставува со велосипеди, мотори и автомобили, а Uber планира тоа да го промени за три години.

Компанијата која што направи вистински бум кога станува збор за такси превпзо, веќе размислува за ширење на нови пазари.

Инаку, познато е дека Uber веќе подолго време е вклучен во тестирањето на комерцијални беспилотни летала. Пред три години, Uber во соработка со Dialexa, во Далас користеше дронови за достава на храна.