Актуелно 16.06.2020 09:21

НОВ СРАМ: Владата ја замени сликата од Германија, ама со слика од езерото Анисе во Франција

НОВ СРАМ: Владата ја замени сликата од Германија, ама со слика од езерото Анисе во Франција

По скандалот приреден од Владата и Министерството за економија, кога го промовираа домашниот туризам со фотографија од местото Конигсе, Германија, па авторот на фотографијата напиша дека „умира од смеење додека Македонците се обидуваат да сфатат кое место е тоа“, надлежните рекоа дека ја исправиле грешката. Веројатно.

Сега го промовираат ваучерот за туризам од 6 000 денари со фотографија – погодувате – повторно од друга држава. Овој пат станува збор за езерото Анисе во Франција. Ова е промотивното фото на Министерството и Владата:

Ова е фотографија од истото место во Франција: