Актуелно 20.12.2018 19:01

Обвинителството со информации за сообраќајката во Гостивар: Жената минувала на пешачки, повредите биле смртоносни

Обвинителството со информации за сообраќајката во Гостивар: Жената минувала на пешачки, повредите биле смртоносни

-Според првичните сознанија товарно моторно возило удрило во жена на возраст од 65 години, која поминувала на пешачки премин. При тоа на сега починатата и се причинети повреди кои имале смртна последица. Јавниот обвинител нареди обезбедување и прибирање на траги од лице место. Наредено е и вршење на сообраќајно техничко вештачење и обдукција на починатото лице. Воедно побарани и обезбедени се видео записи од околните камери, се вели во соопштението на Обвинителството.

Возачот се наоѓа во полициска станица и се преземаат дејствија за утврдување на фактите во предметот.​