Економија 08.01.2019 13:21

Oстров близу Сан Франциско бара работници

Oстров близу Сан Франциско бара работници
Close-up portrait of a man's hands working on computer. A busy workplace.

Мал остров кај Сан Франциско на кој има светларник бара работници.

Се бараат двајца луѓе, а годишната плата е 130.000 долари, пишува Poslovni.hr.

Иако изгледа дека е едноставно, сепак мора за оваа работа човек да има многу познавања.

Бидејќи се работи во туристичко – угостителски објект, луѓето мора да знаат да готват, да чистат, да ги услужат гостите и слично. За овој оглас многу потенцијални кандидати отпаднаа, но се бараат луѓе и понатаму.