Економија 09.10.2018 23:07

Пад на вредноста на еврото во однос на доларот

Пад на вредноста на еврото во однос на доларот

Курсот на еврото на меѓународните пазари се задржа на најниско ниво во седум недели во однос на доларот, додека фокусот на инвеститорите е конфликтот меѓу Италија и ЕУ во врска со предлог буџетот.

Курост на еврото према доларот во таква атосфера, ослабе 0,2 отсто, на 1,1465 долари. Со тоа се задржа недалеку од најниското ниво во седум недели, од 1,1460 долари, кој беше забележан ден претходно.