Економија 14.11.2023 11:41

Паѓа вредноста на биткоинот

Паѓа вредноста на биткоинот

Биткоинот вчера, во 15:00 часот, на најголемата светска берза за криптовалути, Binance, имаше вредност од 34.512,63 евра.

Вредноста на биткоинот падна за 0,61 отсто во последните 24 часа. Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 31,85 милијарди евра.

Цената на биткоинот во моментов изнесува 34.360 евра.