Актуелно 04.03.2024 08:00

Пазарџиите ги качија цените на овошјето и зеленчукот

Пазарџиите ги качија цените на овошјето и зеленчукот

Пазарџиите ги качија цените на овошјето и зеленчукот.

По само неколку дена од укинувањето на гарантираните цени, овошјето и зеленчукот се продаваат со повисоки цени и тоа за неколку денсри.

За граѓаните ова е премногу, бидејќи многумина од нив живеат со една плата, а цените постојано растат.

Пазарџиите пак велат дека и тие мора да однесат плата дома, реагираат на високите цени на добавувачите кои ги качиле цените.

Според досегашните неофицијални информации, цените на овошјето и зеленчукот се покачени за околу десет отсто. ()