Живот 15.10.2018 23:39

Пазете се од жена со книга в раце

Пазете се од жена со книга в раце

Мажот и жената одат на одмор на прекрасно езеро, меѓу другото познато и по риболов. Мажот сака да оди по риби во мугри, а неговата сопруга тогаш сака да чита книги во мир.

Едно утро, по неколку часа риболов сопругот се вратил и одлучил малку да се одмори, а сопругата одлучи сама со чамец по езерото.

Го запали таа моторот и со чамецот се упати на едно осамено место, го фрли сидрото, ја извади книгата и продолжи да ја чита книгата и да ужива во тишината.

Наскоро дојде инспектор по риболов во својот чамец, се залепи до нејзиниот, и рече:

– Добро утро, госпоѓо. Што правите?

– Ја читам книгата, одговори таа.

– Вие сте дел од на езерото резервиран за спортски риболов!

– Извинете, господине, но јас не сум риболовец. Јас само седам во чамец и читам книга.

– Да, но во чамецот ви се наоѓа сиот потребен прибор за риболов и, што се однесува до мене, можете да започнете со риболов секој момент. Ќе бидам принуден да ве однесе со мене до станицата и да поднесам пријава против вас, рече тој.

– Ако навистина го сторите тоа, тогаш знајте дека ќе поднесам жалба против вас, но поради силување, одговорила жената.

– Но, јас не ве ни допрев! Рече инспекторот.

– Да, но вие за тоа го имате сиот потребен прибор, и што се однесува до мене, можете со тоа да започнете секој миг.

– Довидување госпоѓо и уживајте во овој прекрасен ден …

Поука
Не влегувај во расправија со жена која чита. Веројатно е дека таа знае да размислува.

И ако веќе се расправаш со жена која чита и мисли, тогаш разбери дека не можеш да ја превеслаш!

Споделете ако сте жена која сака да чита книги!