Актуелно 25.10.2019 19:47

Пендаровски конечно призна: Ми пречи новото име на државата

Пендаровски конечно призна: Ми пречи новото име на државата

Претседателот на државава Стево Пендаровски во емисија на каналот „Ал Џазеира“ искрено одговара дека му пречи додавката Северна во името на нашата држава.

Пендаровски запрашан од новинар на „Ал Џазеира“ дали му пречи придавката „Северна“ и новото на државата, претседателот Стево Пендаровски искрено одговара и признава дека му пречи, но со тек на време ќе се навикне.

Ми пречи. Ми пречи како и претпоставувам на сите Македонци, на сите граѓани во земјава. И ден денеска не можам да се навикнам. Можеби со тек на време, ќе биде, вели претседателот во емисијата.

Демир@Trollowsky

Дипломатска обланда. Дали, “ми пречи ••••••• во името” е = со “никогаш Северна, само Македонија ?

Embedded video