Живот 17.04.2018 12:12

По дождот следува топлотен бран во Македонија, па пресврт на времето- Еве што не очекува за 1 мај

По дождот следува топлотен бран во Македонија, па пресврт на времето- Еве што не очекува за 1 мај

 

По дожделивата и облачна недела следува нов топол бран во Македонија. Дождот и облаците ќе се задржат до петок, а од сабота ќе почне разведрувањето.

Од утре до петок ќе имаме речиси идентично време. Повремено ќе врне, а утре и задутре ќе има услови и за електрични празнења и поизразени процеси во форма на невреме.

Температурата до крајот на неделата ќе се движи меѓу 21 и 23 степени во Скопје и до 25 низ Македонија.

По преодниот период во сабота, од недела повторно имаме високи температури.

Во Скопје се очекува да  надминат 26 степени а во некои места на Македонија ќе бидат регистрирани и над 30 степени, што е за 7 до 8 степени над повеќегодишниот просек за овој период од годината.

Топлото време ќе се задржи сѐ до среда, а потоа ќе има опаѓање на температурите.

Долгорочните прогнози најавуваат дека за 1 мај ќе останеме во рамките на она што веќе се нарекува традиција кога станува збор за временските услови.

Повторно се најавува облачно време со услови за дожд и температури кои нема да поминат 20 степени.