Актуелно 26.08.2020 14:42

Почетокот на школската година ќе биде на први октомври

Почетокот на школската година ќе биде на први октомври

Лидерот на СДСМ Зоран Заев на новинарско прашање за стартот на учебната година рече дека ќе има зкаонски измени и дека ќе почне од 1 октомври.

-Почетокот на школската година ќе биде на први октомври, ќе почне со селекција на дел од децата кои треба да ги описмените, онлајн наставата е концепт за сите.

Следат и законски измени. Министерот Адеми изјави за 15 септември, но на први септември не почнува школската година. Заради здравствени протоколи почетокот ќе биде на први октомври, рече Заев.