Актуелно 29.02.2024 08:33

Познато е кога ќе биде исплатена февруарската пензија, а од март следува ново покачување!

Познато е кога ќе биде исплатена февруарската пензија, а од март следува ново покачување!

Познато е кога ќе биде исплатена февруарската пензија, а од март следува ново покачување.

Пензијата се очекува да биде исплатена во редовниот термин на први март 2024 година во петок.

Вчера согласно новата методологија беше најавено и ново покачување кое ќе биде реализирано од март. Пензиите ќе бидат покачени за 5 проценти. Следното покачување на пензиите ќе се случи во септември. ()