Актуелно 25.02.2019 01:33

Прекината седницата за одземање на имунитетот на пратеникот Трајко Велјаноски

Прекината седницата за одземање на имунитетот на пратеникот Трајко Велјаноски

Во тензична атмосфера Талат Џафери вечерва ја прекина седницата на која се одлучуваше за одземање на имунитетот на пратеникот Трајко Велјановски. Тој истата ја прекина две минути после полноќ и најави дека за продолжение дополнително ќе извести иако продолжението е неизвесно бидејќи истече рокот од три дена за одлука по барањето на судот за одземање на имунитетот на Велјаноски.

Претходно по барање на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски беше побарана пауза од еден час која Џафери ја скрати на само 15 минути.

Во продолжението на седницата настана тензична атмосфера каде пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не отстапуваа од паузата која им следува од 1 час според Деловникот при што истече рокот според кој во рок од 3 дена требаше Собранието да одлучи по барањето на судот за одземање на имунитетот на Велјаноски.